Sayfalar

Bu Blogda Ara

Organikgeldi.com, e-ticaretin organik gıda yönüyle evinize harika lezzetler sunuyor





















Organik pazarlar gün geçtikçe çoğalıyor.E ticaret ise gün geçtikçe dahada bir anlam kazanıyor. Halihazırda niş de olsa hedef kitlesi belirli olan ürünleri müşterileriyle buluşturmak, e-ticaretin son dönem trendlerinden birisidir. Bu yarışa yeni katılan girişimlerden organikgeldi.com, adından anlaşıldığı gibi  organik gıdaları evinize kadar getiriyor.

Organikgeldi.com’un yöneticisi Turgay Kurtuluş, İstanbul gibi bir metropol şehirde günün stresi koşuşturmasından artık ağzımızın da tadını kaçtığını dile getirerek.İnsanlara lezzetli ürünler sunmak,kötü alışkanları değiştirmenin artık vakti olduğunu söyledi.Yıllarca sosyal medyada ve pazarlamada gördükleri yanlışlar ve eksikleri görerek Türkiyede koca bir ekip kurarak  insanları sağlıklı beslenmeye tesvik ediyor.Uluslararası firmaların pazarlama departmanlarında görev yapan Kurtuluş, Organik gıdanın organikgeldi.com'un son durak olduğunu söyledi.Kurtuluş iş fikri Birgün İstanbul’da katıldığı bir seminerde  işte aradığım iş bu  fikri bu diyerek konferansta şekillenmiş. Kurtuluş, Temmuz 2014 tarihinden itibaren hazır bir altyapı kullanarak online satışlara başlamış bulunmakta. Ürün gamı netleştirdikten ve müşteri taleplerinin gün geçtikçe çoğalmasıyla siteninde yenilenerek  özel bir site olmasıyla gün geçtikçe marka olması Kurtuluş için mutluluk verici bir hal almış durumda.En güzel bomba haber ise her geçen gün Türkiyede ve hatta Dünyanın çeşitli bölgelerinde bayilikler verilir olmasıdır. 

Kurtuluş, organikgeldi.com’da satışa sunulan ürünlerin yüzde 100’ünün sertifikalı organik gıdalar olduğunu ve organık tarımla  üretildiğini ve bölge topraklarından toplandığını söylüyor. Sitedeki ürün çeşitliliği mevsimsel olarak değişiyor, organikgeldi.com’da bakladan,zeytin,zeytinyağı çeşitlerine,baharatlardan,uruyemiş çeşitlerine,baldan pekmeze kadar yaklaşık 400 farklı ürün çeşidi sunuluyor. Ürün çeşitliliğine yeni ürünlerde katılmaktadır. Buna karşın, sitede özel ürünler kategoriside bulunmaktadır.Özellikle argan yağı,çörek otu ve yeşil kahveyi tatmadan geçmeyin.Sitedeki ürünler tek tek ya da karma paketler halinde alınabiliyor.Organikgeldi.com ürünlerin teslimatını bir, mesafenin uzunluğuna göre iki gün içinde yapılabilmektedir.İster siteden kredi kartıyla ister kapıda ödeme seçenekleride var.www.organikgeldi.com Türkiyenin sertifikalı organik gıda pazarı sizin de mutfaklarınızı ağzınızın tadını yerine getirsin.

Domain ve Subdomain arasındaki fark

Domain nedir?

İnternette yer almak için başvurduğumuz bir nevi kimlik olan internet üstlerinin ikisinin arasındaki farktan bahsedeceğim.
Örneğin www.newideax.com bizim şirketimizdir.Newideax.com şirketinde işe başlamak e ticaret sitemiz yada dükkanlarımızı açarak kazanç sağlamak için belirlediğimiz domainlerle dükkan açtık.Bu dükkanları yine yazılım tarafında kendi şirketimize bağlı olarak www.netpaybilisim.com sitesinden yada baska bir firmadan kendi istediğimiz domainleri alarak işe basladık.Bizlerde kendi kayıtlarımızda kendimize ait gıda siteleri aldık.Şirket ismimiz www.newideax.com benim kendime e ticaret sitesini aldığım  domain www.organikgeldi.comdur.Bu iki örnekte markamızı belirten bize ulaşacakları adresimizdir.Almış olduğumuz isim yani markamızın sonunda uluslararası uzantılar vardır en çok tercih edileni com,net ve orgdur.

Subdomain nedir?

Kendi şirketimizi baz alarak subdomain örneğini vereceğim.Eğer firmamız olan www.newideax.com  bizlere subdomain verecek olsaydı ozaman bizim sitemiz  su sekilde olacaktı.Benim kendi markam e ticaret sitem olan www.organikgeldi.com www.newideax.com/organikgeldi seklinde olurdu.Yani şirket uzantısı subdomain olurdu.

Kendi domainimiz yarın birgün çok ziyaretçi almaya basladığında yada bir marka oldugunda dilerseniz satabilirsiniz.Eğer subdomain olsaydı şirket sitenizi kapatabilir yada sizden alabilirdi.Buna benzer baska bilinen örnek daha vermek istiyorum.Herkesin kullandığı facebook sitesine ücretsiz olarak kayıt oluruz.Almak istediğimiz kullanıcı adıyla bir sayfa oluşturur resimler videolar yazıları paylaşırız.Örneğin deneme  kullanıcı adıyla www.facebook.com/deneme  uzantılı sayfa açabiliriz.Sizlerde dönem dönem bazı sayfaların kapandığı görürsünüz.Hiç bir hak talep edemeyeğiniz gibi sayfanızda kapatılabilir.

Bana ait oldugunu nereden anlayabilirim?

Eğer domain adınızı kendi bilgilerinizle kayıt altına aldıysanız www.whois.com.tr sitesine girerek domainizi boşluğa yazarak sorgulatabilir kimlik bilgilerinide görebilirsiniz.

Yaptığımız işe benzer E Ticaret yazılımı veren bazı firmalar var.Sizlere boş bir eticaret sitesi vererek  700 dolar gibi maliyetle iş ortaklığı sunmaktadırlar.Verdiğiniz bedel karşılığında ise subdomain vererek iş ortaklığı sunarlar.Arasındaki farkı umarım anlamışınızdır.

Turgay Kurtuluş

Sosyal Medya’nın E-Ticaret Sitelerine Etkileri

Sosyal medya birimleri, günümüzde internet kullanıcılarının vazgeçilmez birimlerinden bir tanesi durumuna geldi. Fotoğrafların, video’ların ve durumların paylaşıldığı sosyal medya sayfalarında, paylaşılanlar belirli bir kitleye ulaşmaktadır. Bu kitle kişisel kullanımlarda genel olarak arkadaşlar, sayfa kullanımlarında ise genel ve içerikle alakalı kişiler olmaktadır. Bu yazımızda sosyal medya birimlerinin e-ticaret sitelerine etkilerini anlatacağız.
E-ticaret siteleri, sık ürün girişlerinin olduğu, ürün satışlarının site üzerinden yapıldığı web birimleridir. E-ticaret sitelerinde ürün satışlarının olması en önemli konulardan bir tanesi olmasından dolayı bu tarz sitelerde reklam kullanımı tercih edilmektedir. Reklamlar aracılığıyla site tanıtımı, ürün tanıtımı yapılmakta ve sonucunda ürünlerin satışı sağlanmaktadır.
Reklamlar gösterim usulü veya tıklama başı maliyetli ücretlendirildiğinden yüksek maliyetler doğurabilmektedir. Bu nedenle daha az bütçe ve hedef kitleye tam ulaşım sağlanabilmesi için seo’ya ilgi duyulabilir. Seo sayesinde daha az bir bütçeye daha verimli bir tanıtım yapılabilir ve bu çalışmalar sosyal medya çalışmalarıyla harmanlanarak daha iyi sonuçlar elde edilebilir.
sosyal-medya
E-ticaret seo çalışmalarında temel olarak sosyal medya birimleri baz alındığından öncelikli olarak web sitenin sosyal medya hesapları açılır. Sosyal medya birimlerinden açılan sayfaların takipçilerinin arttırılması, sık içerik girimi ve bunların etkili olarak yayılması önemlidir. Sosyal medya’da yaptığını iş ile alakalı sayfanın oluşturulması ve sadık gerçek kullanıcıların bu sayfaları takip etmesi, bilinirliğin artmasını ve bu tarz birimlerden e-ticaret sitenize ziyaretçi akışının sağlanmasını sağlayacaktır.
Sitenize eklediğiniz ürünlerin anlık olarak sosyal medya birimlerinde paylaşılması, o birimlerinden ziyaretçi çekecek ve ürün satışlarınızın artmasını sağlayacaktır. Burda en önemli noktalardan bir tanesi ise şudur.
Sosyal medya’da sayfam var ama takipçisi yok, ziyaretçi akışı nasıl sağlanabilir ?
Takipçi meselesi başlı başına farklı bir konudur. Bir web sitenin markalaşması yolunda, zamanla kullanıcıların artması sağlanabilir. Öncelikli olarak gerçek ziyaretçilerin elde edilebileceği facebook reklamları kullanılabilir. Facebook sayfanızın takipçi sayısının arttırılabileceği bu birimler ücretlidir. Belirli bir kitleye sahip olunana kadar facebook reklamları kullanılabilir ve bilinirlik arttırılabilir.
Bir diğer yöntem ise web sayfanızdan gelecek takipçilerdir. Web sayfanıza yapılacak olan seo çalışması sonucunda web sayfanıza gelecek ziyaretçiler, sosyal medya sayfalarınızı takip edebilir. Buda sosyal medya takipçi sayısının artmasını sağlamaktadır. İşin özü şudurki, marka bilinirliği arttıkça, zamanla sizi takip eden ziyaretçi sayısı artacaktır. Markanın oluşması kolaydır ama markanın bilinirliğinin sağlanması  zor bir iştir. Bu bilinirlik sağlandıktan sonra beklemediğiniz takipçi, ziyaretçi sayılarına rahatlıkla ulaşabilirsiniz.
Bir önceki yazımız olan Sosyal Medya Paylaşımlarında Özgünlük başlıklı makalemizde özgün sosyal medya kullanımı, özgün sosyal medya paylaşımları ve sosyal medya paylaşımında özgünlük hakkında bilgiler verilmektedir.