Sayfalar

Bu Blogda Ara

Organikgeldi.com, e-ticaretin organik gıda yönüyle evinize harika lezzetler sunuyor





















Organik pazarlar gün geçtikçe çoğalıyor.E ticaret ise gün geçtikçe dahada bir anlam kazanıyor. Halihazırda niş de olsa hedef kitlesi belirli olan ürünleri müşterileriyle buluşturmak, e-ticaretin son dönem trendlerinden birisidir. Bu yarışa yeni katılan girişimlerden organikgeldi.com, adından anlaşıldığı gibi  organik gıdaları evinize kadar getiriyor.

Organikgeldi.com’un yöneticisi Turgay Kurtuluş, İstanbul gibi bir metropol şehirde günün stresi koşuşturmasından artık ağzımızın da tadını kaçtığını dile getirerek.İnsanlara lezzetli ürünler sunmak,kötü alışkanları değiştirmenin artık vakti olduğunu söyledi.Yıllarca sosyal medyada ve pazarlamada gördükleri yanlışlar ve eksikleri görerek Türkiyede koca bir ekip kurarak  insanları sağlıklı beslenmeye tesvik ediyor.Uluslararası firmaların pazarlama departmanlarında görev yapan Kurtuluş, Organik gıdanın organikgeldi.com'un son durak olduğunu söyledi.Kurtuluş iş fikri Birgün İstanbul’da katıldığı bir seminerde  işte aradığım iş bu  fikri bu diyerek konferansta şekillenmiş. Kurtuluş, Temmuz 2014 tarihinden itibaren hazır bir altyapı kullanarak online satışlara başlamış bulunmakta. Ürün gamı netleştirdikten ve müşteri taleplerinin gün geçtikçe çoğalmasıyla siteninde yenilenerek  özel bir site olmasıyla gün geçtikçe marka olması Kurtuluş için mutluluk verici bir hal almış durumda.En güzel bomba haber ise her geçen gün Türkiyede ve hatta Dünyanın çeşitli bölgelerinde bayilikler verilir olmasıdır. 

Kurtuluş, organikgeldi.com’da satışa sunulan ürünlerin yüzde 100’ünün sertifikalı organik gıdalar olduğunu ve organık tarımla  üretildiğini ve bölge topraklarından toplandığını söylüyor. Sitedeki ürün çeşitliliği mevsimsel olarak değişiyor, organikgeldi.com’da bakladan,zeytin,zeytinyağı çeşitlerine,baharatlardan,uruyemiş çeşitlerine,baldan pekmeze kadar yaklaşık 400 farklı ürün çeşidi sunuluyor. Ürün çeşitliliğine yeni ürünlerde katılmaktadır. Buna karşın, sitede özel ürünler kategoriside bulunmaktadır.Özellikle argan yağı,çörek otu ve yeşil kahveyi tatmadan geçmeyin.Sitedeki ürünler tek tek ya da karma paketler halinde alınabiliyor.Organikgeldi.com ürünlerin teslimatını bir, mesafenin uzunluğuna göre iki gün içinde yapılabilmektedir.İster siteden kredi kartıyla ister kapıda ödeme seçenekleride var.www.organikgeldi.com Türkiyenin sertifikalı organik gıda pazarı sizin de mutfaklarınızı ağzınızın tadını yerine getirsin.

Domain ve Subdomain arasındaki fark

Domain nedir?

İnternette yer almak için başvurduğumuz bir nevi kimlik olan internet üstlerinin ikisinin arasındaki farktan bahsedeceğim.
Örneğin www.newideax.com bizim şirketimizdir.Newideax.com şirketinde işe başlamak e ticaret sitemiz yada dükkanlarımızı açarak kazanç sağlamak için belirlediğimiz domainlerle dükkan açtık.Bu dükkanları yine yazılım tarafında kendi şirketimize bağlı olarak www.netpaybilisim.com sitesinden yada baska bir firmadan kendi istediğimiz domainleri alarak işe basladık.Bizlerde kendi kayıtlarımızda kendimize ait gıda siteleri aldık.Şirket ismimiz www.newideax.com benim kendime e ticaret sitesini aldığım  domain www.organikgeldi.comdur.Bu iki örnekte markamızı belirten bize ulaşacakları adresimizdir.Almış olduğumuz isim yani markamızın sonunda uluslararası uzantılar vardır en çok tercih edileni com,net ve orgdur.

Subdomain nedir?

Kendi şirketimizi baz alarak subdomain örneğini vereceğim.Eğer firmamız olan www.newideax.com  bizlere subdomain verecek olsaydı ozaman bizim sitemiz  su sekilde olacaktı.Benim kendi markam e ticaret sitem olan www.organikgeldi.com www.newideax.com/organikgeldi seklinde olurdu.Yani şirket uzantısı subdomain olurdu.

Kendi domainimiz yarın birgün çok ziyaretçi almaya basladığında yada bir marka oldugunda dilerseniz satabilirsiniz.Eğer subdomain olsaydı şirket sitenizi kapatabilir yada sizden alabilirdi.Buna benzer baska bilinen örnek daha vermek istiyorum.Herkesin kullandığı facebook sitesine ücretsiz olarak kayıt oluruz.Almak istediğimiz kullanıcı adıyla bir sayfa oluşturur resimler videolar yazıları paylaşırız.Örneğin deneme  kullanıcı adıyla www.facebook.com/deneme  uzantılı sayfa açabiliriz.Sizlerde dönem dönem bazı sayfaların kapandığı görürsünüz.Hiç bir hak talep edemeyeğiniz gibi sayfanızda kapatılabilir.

Bana ait oldugunu nereden anlayabilirim?

Eğer domain adınızı kendi bilgilerinizle kayıt altına aldıysanız www.whois.com.tr sitesine girerek domainizi boşluğa yazarak sorgulatabilir kimlik bilgilerinide görebilirsiniz.

Yaptığımız işe benzer E Ticaret yazılımı veren bazı firmalar var.Sizlere boş bir eticaret sitesi vererek  700 dolar gibi maliyetle iş ortaklığı sunmaktadırlar.Verdiğiniz bedel karşılığında ise subdomain vererek iş ortaklığı sunarlar.Arasındaki farkı umarım anlamışınızdır.

Turgay Kurtuluş

Sosyal Medya’nın E-Ticaret Sitelerine Etkileri

Sosyal medya birimleri, günümüzde internet kullanıcılarının vazgeçilmez birimlerinden bir tanesi durumuna geldi. Fotoğrafların, video’ların ve durumların paylaşıldığı sosyal medya sayfalarında, paylaşılanlar belirli bir kitleye ulaşmaktadır. Bu kitle kişisel kullanımlarda genel olarak arkadaşlar, sayfa kullanımlarında ise genel ve içerikle alakalı kişiler olmaktadır. Bu yazımızda sosyal medya birimlerinin e-ticaret sitelerine etkilerini anlatacağız.
E-ticaret siteleri, sık ürün girişlerinin olduğu, ürün satışlarının site üzerinden yapıldığı web birimleridir. E-ticaret sitelerinde ürün satışlarının olması en önemli konulardan bir tanesi olmasından dolayı bu tarz sitelerde reklam kullanımı tercih edilmektedir. Reklamlar aracılığıyla site tanıtımı, ürün tanıtımı yapılmakta ve sonucunda ürünlerin satışı sağlanmaktadır.
Reklamlar gösterim usulü veya tıklama başı maliyetli ücretlendirildiğinden yüksek maliyetler doğurabilmektedir. Bu nedenle daha az bütçe ve hedef kitleye tam ulaşım sağlanabilmesi için seo’ya ilgi duyulabilir. Seo sayesinde daha az bir bütçeye daha verimli bir tanıtım yapılabilir ve bu çalışmalar sosyal medya çalışmalarıyla harmanlanarak daha iyi sonuçlar elde edilebilir.
sosyal-medya
E-ticaret seo çalışmalarında temel olarak sosyal medya birimleri baz alındığından öncelikli olarak web sitenin sosyal medya hesapları açılır. Sosyal medya birimlerinden açılan sayfaların takipçilerinin arttırılması, sık içerik girimi ve bunların etkili olarak yayılması önemlidir. Sosyal medya’da yaptığını iş ile alakalı sayfanın oluşturulması ve sadık gerçek kullanıcıların bu sayfaları takip etmesi, bilinirliğin artmasını ve bu tarz birimlerden e-ticaret sitenize ziyaretçi akışının sağlanmasını sağlayacaktır.
Sitenize eklediğiniz ürünlerin anlık olarak sosyal medya birimlerinde paylaşılması, o birimlerinden ziyaretçi çekecek ve ürün satışlarınızın artmasını sağlayacaktır. Burda en önemli noktalardan bir tanesi ise şudur.
Sosyal medya’da sayfam var ama takipçisi yok, ziyaretçi akışı nasıl sağlanabilir ?
Takipçi meselesi başlı başına farklı bir konudur. Bir web sitenin markalaşması yolunda, zamanla kullanıcıların artması sağlanabilir. Öncelikli olarak gerçek ziyaretçilerin elde edilebileceği facebook reklamları kullanılabilir. Facebook sayfanızın takipçi sayısının arttırılabileceği bu birimler ücretlidir. Belirli bir kitleye sahip olunana kadar facebook reklamları kullanılabilir ve bilinirlik arttırılabilir.
Bir diğer yöntem ise web sayfanızdan gelecek takipçilerdir. Web sayfanıza yapılacak olan seo çalışması sonucunda web sayfanıza gelecek ziyaretçiler, sosyal medya sayfalarınızı takip edebilir. Buda sosyal medya takipçi sayısının artmasını sağlamaktadır. İşin özü şudurki, marka bilinirliği arttıkça, zamanla sizi takip eden ziyaretçi sayısı artacaktır. Markanın oluşması kolaydır ama markanın bilinirliğinin sağlanması  zor bir iştir. Bu bilinirlik sağlandıktan sonra beklemediğiniz takipçi, ziyaretçi sayılarına rahatlıkla ulaşabilirsiniz.
Bir önceki yazımız olan Sosyal Medya Paylaşımlarında Özgünlük başlıklı makalemizde özgün sosyal medya kullanımı, özgün sosyal medya paylaşımları ve sosyal medya paylaşımında özgünlük hakkında bilgiler verilmektedir.

Web siteniz ile satışları artırmak için dikkat edilmesi gereken 5 nokta


Web siteniz ile satışları artırmak için 5 ipucu
Günümüzde hiçbir işletmenin dijital ekonomiyi göz ardı etme lüksü kalmadı. Pek çok firma bu gerçeğin farkında olduğu için işlerini kısmen ve hatta mümkün olan durumlarda tamamen internete taşıyor.
İşi tamamen internete taşımak oldukça radikal bir karar ve çok ciddi planlamalar gerektiriyor. Diğer yandan bu adımı atmaya henüz olmayanlar için sadece web sitelerini oluşturmak ve doğru bir şekilde yönetmek bile yeterli olabilir.
Peki web sitenizi gerçekten doğru bir şekilde yönetiyor musunuz? İşte size web siteniz ile satışları artırmak için 5 ipucu…
1- Sağlam bir alt yapı kullanın
Günümüzde firmaların web siteleri 7/24 ulaşılabilir olmak zorunda. Yeni nesil müşterilerin teknik bir sorun yaşayan web sitelerine bir saniye bile tahammülü kalmadı. Öyle ki yeni nesil müşterilerin yarısından fazlası ana sayfasının yüklemesi 3 saniyeden uzun süren bir web sitesini tekrar geri gelmemek üzere terkediyorlar. Doğru bir alt yapı seçerek sitenizin her zaman hızlı yükleneceği ve erişebilir olacaüğını garanti altına almak günümüzde son derece önemli.
2- Kullanıcı yorumlarına yer verin
Günümüzde kullanıcıların karar vermesini etkileyen en önemli etmen diğer kullanıcıların yorumları. Eğer sunduğunuz ürün veya hizmetleri daha önceden tecrübe etmiş kullanıcıların yorumlarına web sitenizde yer verirseniz, potansiyel müşterilerinizin satın alma kararlarını da olumlu yönde etkileyebilirsiniz.
3- Video içerik
Video içerikler şu anda internet üzerinde en çok ilgi gören içerik türü. Video kullanıcıların daha çok ilgisini çekmesinin yanı sıra arama motoru optimizasyonu konusunda da avantaj sağlıyor. Ürün tanıtım veya kullanım videoları ya da kullanıcıların video yorumlarını içeren videolar web sitenizin etkisini ve dolayısıyla satışlarınızı artırabilir.
4- Mobil kullanıcıları unutmayın
Web sitelerini ziyaret eden kullanıcılar artık sadece masaüstü veya dizüstü bilgisayarları değil mobil cihazlarını da sıklıkla kullanıyor. E-ticarette de mobil satışların etkisi hızla artmaya başladı. Bugün artık mobil cihazlardan en uygun şekilde görüntülenmesini sağlayacak şekilde hazırlanmayan web siteleri müşterilerini kaçırabiliyor. Bu nedenle web sitenizin mobil uyumlu yani responsive bir şekilde tasarlanmış olduğundan emin olmanızda gerekiyor.
5- Uluslararası düşünün
İnternetin en önemli faydalarından biri de tüm dünyaya açık olması. Siz temel olarak yurt içini hedefliyor olabilirsiniz ama uluslararası pazarları gözden kaçırmamakta fayda var. Eğer web sitenizi farklı ülkelerden gelecek olan ziyaretçilerin kendi dillerinde içerik bulabileceği şekilde hazırlayacak olursanız satışlarınızı da beklentilerinizin ötesinde artırabilirsiniz.

E-ticarette başarılı olmak için 5 altın kural

Sektöre arka arkaya giren girişimler ile günden güne güçlenen e-ticaret sektöründe rekabet arttıkça ayakta kalmanın kuralları da değişiyor. Türkiye’nin önde gelen e-ticaret sitelerinde imzası bulunan Inveon, sektörde başarılı olmak için 5 altın kuralı sıraladı. Inveon Yönetici Ortağı Yomi Kastro, onlarca internet girişimini analiz ettiklerini belirterek, başarıya giden yolu açıkladı.
Yazılım ve internet teknolojileri ile verimliliği artıran çözümler sunan Inveon olarak global internet girişimlerini, başarı ve başarısızlık öykülerini yakından takip ettiklerini dile getiren Kastro, bu girişimler arasında finans, teknoloji, iş modeli, girişimcilik ruhu ve yürütme bileşenlerinin benzerlik gösterdiğini belirtti.
İnternet girişimlerinde belli bir gelire ulaşmak için gereken sürenin yaklaşık 8-14 ay arasında olduğunu kaydeden Kastro, “Bu süre zarfında hem temel operasyonel masrafların karşılanması, hem de girişimcilerin yaşama devam edebilmesi için belli bir finans kuvveti gerekiyor. Risk sermayesi şirketleri ve melek yatırımcı grupları sayesinde finans en rahat erişilebilecek kaynaklardan biri” dedi.
Teknolojiye hakim olun
Teknolojinin birçok internet girişimi için ayırt edici unsurlardan biri olduğuna dikkat çeken Kastro, kurucu ortaklardan en az birisinin teknik altyapıya ve internet teknolojilerine hakim olmasının şirketin stratejik hareketleri açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Kastro, internette faydalı olmasına rağmen para kazanamayan binlerce servis, site ve girişim bulunduğuna değinerek, şöyle konuştu: “Bir internet girişiminin insanların ilgisini çekmesi, trafik alabilmesi ve insanlar tarafından kullanılması, o girişimin kar etmesi için gerekli ama yeterli değildir. Girişim fikrinin daha ilk aşamalarından itibaren, doğru iş modeli ile gelir kanallarının ne olacağı ve bu senaryoların riski analiz edilmelidir.”
“Her şey fikirle başlamaz”
Özellikle internet girişimlerinin, küçük sermayelerle büyük etkilerin yaratılabileceği bir alan olarak girişimcilere çok daha fazla bağımlı olduğunu söyleyen Kastro, “Çıktığı yola baş koyan ve büyük tutkuyla o işi başarıyla ulaştırmak isteyen bir girişimci olmadan, başarı pek olası değildir” diye konuştu.
Bir internet girişiminde başarının en önemli anahtarlarından birinin de stratejileri, değişim kararlarını ve günlük operasyonel görevleri yürür halde tutabilmek olduğunu belirten Kastro, “Başarılı bir internet girişimi için fikir değil, doğru bileşenler gerekir. ‘Her şey fikirle başlar’ yaklaşımına inanmıyorum. Bu 5 bileşenden biri bile eksikse, fikirlerin hiçbir faydası olmayacaktır” dedi.
e-ticaret girişimini başarıyla sürdürmek için 5 öneri
1) Ticaretin en eski kuralı, e-ticaret için de geçerli: “Doğru ürün, doğru teklif, doğru müşteri şart.”
2) “Customer lifetime Value” yani müşterinin size ömür boyunca sağlayacağı getiriyi hesaplayın. Ama bu parametrenin sürekli değiştiğini de unutmayın.
3) Analitik ölçümler sonucu yarattığınız “pazarlama kurallarının” sadece çok kısa bir süre geçerli olacağını kabul edin.
4) Sadece birim ekonomisine dayalı hesaplar yapmayın, “sepet büyüklüğü” etkisinin bu hesabı altüst edeceğini hatırlayın.
5) Konvansiyonel perakendenin ölçemediği, e-ticarette ölçülebilen 37 tane standart KPI (anahtar performans göstergesi) göstergesinin birbiri arasındaki ilişkilere bakarak hangi araçları, nasıl iş geliştirme amacıyla kullanabileceğinizi değerlendirin.

Profosyonel E ticaret icin Newideax yeter




Alışveriş yapmak, insanların hayatlarının vazgeçilmez parçasıdır. Kimi zaman ihtiyaç karşılamak, kimi zaman stres atmak, kimi zaman ise sevilen bir kişiye hediye almak için yapılan alışverişler, günümüzde yerini e-alışverişe bırakmıştır. Artık pek çok kişi çarşı pazar gezip saatlerce AVM’lerde vakit geçirmek yerine iki tuşa basarak milyonlarca ürüne ulaşamayı tercih ediyor. Normal mağaza ya da AVM’ler gibi tasarlanmış pek çok e-mağazadan oluşan bu internet pazarı, ekonominin en canlı olduğu bölgelerin başında gelmektedir.
İnsanlarda internet pazarını cazip kılan en önemli nokta, bu pazarların her saatte açık olması ve istenilen ürünlere kısa sürede ulaşılmasıdır. Normal pazarlarda ya da alışveriş merkezlerinde saatlerce gezip aradığını bulamayan çoğu kişi aynı üründen yüzlercesini sanal ortam pazarında hem de uygun fiyata bulabilmektedir.Bu durumda şirketimiz gıda sektöründe olup sizlere en saglıklı ürünleri sundugu gibi,GDO lu ürünlerin zararlarınıda anlatmaktadır.Sizlerin  mağaza açıp satışa başladıgınız gün itibariyle şirketimiz sizi her türlü eğitimle destekleyecektir.
E-ticaretin hızla gelişmesi, insanların gün geçtikçe sanal pazarlara daha çok ilgi duyması, bu alanda açılan e-mağazaların sayısını arttırmıştır.Her gün yüzlercesi açılan bu e-mağazaların pek çoğu amatörce yapılandırıldığı ve e-ticaret ile ilgili gereken donanımlara sahip olmadığı için kısa sürede kapanmaktadır. İnternet üzerinden ticaret yapmak isteyenlere newideax.com, destek vermektedir.
Profesyonel anlamda e-ticaret yapmak isteyenler, sanal pazarda belli bir yeri olan newideax.com aracılığı ile kendi e-mağazalarını kurup ticarete başlayabilir. Bunun için kişilerin sadece kendilerine özel alan adlarını alıp bu alan adını temsil eden logolarını oluşturmaları yeterli olmaktadır. Geri kalan her şey newideax.com aracılığı ile sağlanarak kişilere sadece ürünlerinin satışını yapmak kalmaktadır. Kişilerin kolaylıkla ürün satıp satışlardan kazanç elde edecekleri bu e-mağazalar için hiç bir şirket kurmaya gerek yoktur. Tasarım, yazılım ve hosting hizmetleri gibi altyapı işlemleri yapılarak hazır hale getirilen bu e-mağazalara ürün tedariği, ürün satışlarında ödeme yapmak için gerekli olan altyapı ve müşteri hizmetleri desteği de verilmektedir.
Ciddi anlamda e-ticaret yapmak isteyen ancak nereden başlayacağını bilemeyenler ya da kendi işlerinin patronu olmak isteyenler için kaçırılmayacak bir fırsat olan newideax.com’un sunduğu bu fırsattan ayırt etmeksizin tüm üyeler yararlanabilmektedir. Artık siz de kendi işinizi kurup satışını gerçekleştirdiğiniz ürünlerden kar elde edebilir, bu sayede büyük kazançlara imza atabilirsiniz. E-ticaret işinde profesyonel olan newideax.com bünyesinde siz de profesyoneller dünyasına ilk adımınızı atıp sanal pazarda gerçek kazançlar elde edebilirsiniz.
Kararınızı verip profesyonel e-ticaret sitenizi kurduğunuz ancak nasıl müşteri çekeceğinizi bilemiyorsanız, burada da destek verilmektedir. E-mağazanızın her türlü reklam, tanıtım, kampanya, kartvizit, katalog gibi kendini tanıtmasına yarayan metaryeller de sizin uğraşmanıza gerek kalmadan elinize ulaşacak.
Kısaca, size hiç bir internet bilginiz olmasa bile profesyonel e-ticaret yapma şansını tanıyoruz. Sizin ve e-mağazanız için gerekli olan her şeyi biz düşünelim, siz sadece ürün satışları ve elde edeceğiniz kazanca bakın.

Görsel video için buraya tıklayınız.

Başvuru yapmak için buraya tıklayınız.

E-Ticaret Siteleri Icin Satis Stratejileri Nelerdir ?

Ziyaretçi ve Satış odaklı çalışma yapılan E-Ticaret sistemleri kategorilerinde müşterilerin dikkati ve satışa çevrilmiş oranları hesaplanmıştır. E-Ticaret siteleri için satış stratejileri arasında müşterilerin ve/veya ziyaretçilerin neler yaptığını bilmek ve ne aradığını bilmek en büyük bir satış stratejisi olacaktır.
E-Ticaret Siteleri İçin Satış Stratejileri


E-Ticaret Siteleri İçin Satış Stratejileri


E-Ticaret siteleri içerisinde sergilenen ürünlerle ilgili olarak yapılacak çalışmalar, ürün satışı hedefine yönelik çizilen yol haritası ve müşteriler hakkında bilgilere ulaşılabilecek tüm nitelikli bilgileri sizler için hazırladık. Müşteri olarak sitenize gelen, sitenizde araştırma yapan ve rakip siteler ile ilgili olarak satın alıma yönlendirebilecek içerikler aşağıda paylaşıldığı gibidir.

Ziyaretçi Kitlesi

%37′lik bir kısma sahip olan ziyaretçi kitlesi ürün hakkında bilgi ve muadil ürünlere yönelik bir site içi navigasyon (yönlendirme) aramaktadır. Burada potansiyel müşteriye dönüşecek müşteri kitlesi ise %37 içerisinde %9′dur. Ziyaretçi kitlesindeki %28′lik bir oranda kaybolan kitlenin amacı aradığı ürüne yada hizmete dair bilgilerin arama sonuçlarında ve aradığı içeriğe uygun (blog, forum vs.) şekilde araştırması halidir.

Tereddütlü Alıcı

%20′lik bir kısmı ise tereddütlü satın alıcı kitle oluşturuyor. Bu kitlede marka bilinirliği ve ürünler ne kadar kaliteli olsa da ürün araştırması, ürün bilgileri, ürün yorumları ve sitenin güvenilirliği konusuna kadar bu oran %20 içerisinde %4 ile %12 arasında değişiyor. Bu oran en fazla %18′e kadar çekilebilir niteliktedir. Burada dikkat edilmesi gereken en büyük nokta ise marka bilinirliğinden ziyade müşteriye sunulabilecek güvenlik hizmetleri, satın alım güvenliği, hizmet gizliliği ve satın alırken en çok tereddüt içerisine düştüğü kredi kartı yada hesap kartı (mail order – paypal vs.) gizliliğidir…

İhtiyaç Sahibi Müşteri

Diğer bir kitle ise %16′lık kısma sahip ihtiyaç sahibi müşteri kitlesi. Evinde veya çevresinde herhangi bir ürüne ihtiyacı olan müşteriler tarafından araştırılan ve bu konuda marka/kalite – bilinirlik/güvenilirlik ve fiyat/ödeme konusunda araştırmaya sahip kitle olmaktadır.
Bu tür müşteriler için site içerisinde hesaplanacak bir kaç önemli nokta vardır.Ürün hakkında netleştirilmiş fiyat, ödeme kolaylıkları, farklı ürünlere yönlendirme, alternatif olabilecek yada aynı özelliklere sahip kampanyalı ürünler ve ödeme kolaylıkları içerisinde yer alan kredi kartı ödemeleridir. Bir siteye giren ihtiyaç sahibi müşteri kitlesi ise %14′lük bir paya sahiptir.

Marka Araştırmacısı

Marka araştırmacısı olarak niteleyebileceğimiz potansiyel müşteri kitlesinde marka olan ürünlerine ait en uygun, en bilindik, en yeni veya kampanyalı olarak sunulmuş ürünleri hedeflemekte ve %12′lik bir değere sahip olmaktadır. Bu tür müşteriler kategori içlerinde ve kategori bazlı araştırma yaptıkları için tüm ürünleri, tüm istediği markaları araştıracak zamana ve potansiyele sahip kişilerdir.

Bu araştırmalar içerisinde ise satışa dönüşebilecek rakam ise maksimum %5′tir fakat geri dönüşümlü olarak %9′a kadar yükselebilmektedir. Bunun için marka araştırmacısı olan kişilerin ne aradıklarını bilmek ve o ürün gruplarına ait olarak özel fırsatları müşteriye sunmak kısmi olarak yeterli olacak ve markanın tamamen orijinal/lisanslı durumunu belirten ibarelerin olması satış puanını daha fazla arttıracaktır.

Bu müşteri kitlesinde geri dönüşüm oranının artması o ürünün rakip siteler içerisindeki fiyat farkı, ödeme yolları ve kargo hizmetine kadar avantaj sunulabilecek içeriklerde olmasına bağlıdır.

Fiyat Araştırmacısı

Uygun fiyatlar ve kampanyalı ürünler denilince ilk akla gelen kişiler ise fiyat araştırmacısı olarak nitelendirebileceğimiz %10′luk bir kitle hitap olunmaktadır. Fiyat araştırmacısı ve marka araştırmacısı olarak nitelendirebileceğimiz kitleler AVM’lerde her mağazayı dolaşarak neredeyse tüm ürünleri didik didik edip onlar için en uygun fiyata veya en iyi tercihe işaret edecek ürünü veya hizmeti satın almak istemesidir. Fiyat araştırmacı kitlesinde durum marka/fiyat arasında değişebildiği için burada oran %4 ile %7 arasında değişebilmektedir. Fiyat araştırması yapan kişilerde %10′luk bir durum neredeyse imkansızdır çünkü bazı müşteri kitlesi (dönüşümlü %2) ürünün daha da fazla ucuzlamasını, yeni model gelmesini veya farklı sitelerden araştırma yapma konusunda zamanını harcamayı tercih etmektedir.

Rakip ve Sektörel Firmalar

Bu kitlede sitenizi rakip firmalar araştırmakta, incelemekte ve kendi ürünlerine dair seçenekler, tasarımlar, kampanyalar, model veya ürün seçimleri konusunda net araştırma yapan kitledir. Site tasarımında değişiklik yapacak site sahipleri dahil araştırma yaparak rakiplerini derinlemesine incelemektedir. Sektörel bazlı iş yapan firmalarda ise bu oran birleşik tutulmuştur. Bazı tasarım işleriyle uğraşan firmalar ürünlere benzer modeller için rakip firmaları dolaşmakta ve üzerine ekstralar katabilecek çeşitlilikler için net araştırma yapmaktadır.
Bu tür kitleler için değer ise %5 olarak hesaplanmıştır.
Bu tür potansiyele içeriğe sahip müşteriler için E-Ticaret siteleri için satış stratejileri ve satış odaklı çalışma konusu daha çok hedef kitleye hitap edebilmek ve daha çok ürün veya daha uygun fiyat konusunda kendilerini geliştirebilirler.
Kategori yöneticilerinde ise bu konu direkt olarak satış odaklı bir strateji olacaktır. Ürünlerin satışı ve miktarı konusunda hizmet veren kategori yöneticisi ve kategori sorumlusu etiketine sahip temsilcilerde dikkat edilmesi gereken kurallar ve stratejilerde içerik içerisinde yer almaktadır.

E-Ticaret Siteleri İçin Satış Stratejileri nelerdir ? E-Ticaret Siteleri İçin Stratejiler, E-Ticaret Siteleri İçin Satış Stratejileri nasıl yapılır

Hashtag kullanımımın e-ticaret sitelerinin satışlarına etkisi nedir?

E-ticaret sitenizin sosyal medya pazarlamasında başarılı olması için güncel gelişmeleri ve trendleri takip etmekte büyük faydalı var. Sosyal medyadaki en büyük trendlerden biri de hashtag kullanımı. Hashtag, sosyal medya paylaşımlarında bir kelime veya kelime grubunu tanımlamak, bir anlamda iletiyi etiketlemek için kullanılıyor. Twitter ile duymaya başladığımız bu yöntem artık Facebook ve Instagram da dahil birçok sosyal medya platformunda yaygın bir şekilde kullanılıyor.

Üstelik hashtag’ler son kullanıcılar kadar, sosyal medyayı pazarlama amacıyla kullanan işletmeler için de son derece önemli. Sosyal medyada doğru hashtag kullanımı ile siz de hedef kitlenize hitap ederek daha fazla kişiye ulaşabilir, takipçi ve etkileşim oranınızı artırabilirsiniz. Diğer yandan hatalı hashtag kullanımı, sosyal medya pazarlamanıza zarar verebilir. Twitter yaptığı açıklamada hashtag’lerin retweetlenme oranını %16 artırdığını, yanlış kullanımın ise retweetlerin sayısını %17 azalttığını belirtiyor.

Peki hashtag kullanımında nelere dikkat etmek gerekiyor?

1. Markanıza uygun hashtagler
E-ticaret sitenizin pazarlaması için kullandığınız sosyal medya paylaşımlarınızda, içerikleriniz firmanızı temsil ediyor. Bu nedenle vermek istediğiniz imaja uygun içerikler paylaşmanız önemli. Aynı bakış açısıyla hashtag kullanırken de markanıza ve sektörünüze uygun, ilgi çekici, hatırlanması kolay hashtagler kullanmanız faydalı olacaktır..

2. Uzun hashtagler kullanmamak
Kullanacağınız hashtag’in uzun olmaması ve uygun yerlerde bulunması da son derece önemli. Hashtag’lerin etkisi, sosyal medyada kullanıcılar tarafından tercih edildikçe artar. Uzun söz gruplarının hem akılda kalıcılığı hem de diğer kullanıcılar tarafından yeniden kullanılma oranı çok yüksek değildir. Bu nedenle seçtiğiniz hashtag çok uzunsa, sadece sizin paylaşımınızda kalabilir ve diğerlerinin arasında dikkat çekmeyebilir. Ayrıca cümlelerin tamamının hashtag’lerden oluşması veya bunların gereksiz yerlerde kullanımı da güvenilir olmadığınız algısı yaratabilir.

3. Belirli sayıda hasgtag kullanmak
Yapılan araştırmalar içerik paylaşımında fazla sayıda hashtag kullanımının okuyucular tarafından tercih edilmediğini ortaya koyuyor. Özellikle Facebook ve Twitter paylaşımlarında 3’ten fazla hashtag kullanmanın faydalı olmadığı belirtiliyor. Bu nedenle yoğunluğuyla içeriği kapatmayan belirli sayıda hashtag kullanmaya dikkat etmek gerekiyor.

4. Keyifli hashtagler seçmek
Seçeceğiniz hashtagler fazla ciddi ve kişisel olursa, çok ilgi çekmeyebilir. Sosyal medyada çok farklı kesimlerden geniş bir kitleye hitap edersiniz. Böyle bir ortamda küçük esprilerle süslü, keyifli ve eğlenceli etiketler seçmeniz hem mesajınızın paylaşılma oranını arttıracak hem de ulaştığınız potansiyel müşterilerinizde sizinle ilgili keyifli hisler kalmasını sağlayacaktır.

5 Organizasyon duyuruları için hashtag
Düzenlediğiniz bir organizasyon ya da katıldığınız önemli bir seminerin görsel paylaşımlarında hashtag kullanmak işinize yarayabilir. Basının ve diğer katılımcıların da benzer içerikler oluşturacağı bu organizasyonlara ait paylaşımlarınızı hashtag kullanarak birçok kişiye ulaştırmanız e-ticaret sitenizin imajını destekleyebilir.

Başarılı E ticaret İçin İpucu

İnternetin yaygınlaşması ve internet kullanıcılarına sunduğu avantajlar ile birlikte e-ticaret sektörü de büyümeye devam ediyor. Bu büyümenin beraberinde getirdiği en önemli gelişme e-ticaret sektöründeki artan rekabet. Günümüzde başarılı bir e-ticaret sitesi kurmak için rakiplerinden farklı olması ve müşteri beklentilerini tam olarak karşılaması  da son derece önemli.

E-ticaret sitelerinin olumlu müşteri deneyi sağlaması ileriye yönelik gelirlerini de garantilemesini kolaylaştırıyor. Olumlu bir müşteri deneyimi için; kullanım kolaylığı, ilgi çekici tasarım ve güvenlik konularının e-ticaret sitelerinin dikkat etmesi gereken öncelikleri arasında yer aldığını söyleyebiliriz.

Peki acaba başarılı bir e-ticaret sitesi kurmak için başka hangi noktalara dikkat etmek gerekiyor?

1. Etkileyici ürün açıklamaları
Ürün açıklamaları ilk bakışta, e-ticaret sitelerinin çoğunlukla önemsiz ve arka planda kalmış kısımları gibi algılanır. Oysa gerçekte ürün açıklamaları potansiyel müşterilerin satın alma kararını etkileyen en önemli sayfalar arasında. Siz de ürün açıklamalarını ilgi çekici ve etkili şekilde düzenleyerek satışlarınızı artırabilirsiniz. Ürün açıklamalarında anahtar kelime kullanımı, ürün özelliklerine ilişkin video içerikleri ve yaratıcı bir yazım dili kullanmak bu konuda oldukça işinize yarayacaktır.

2. Yüksek kaliteli görseller
Bir e-ticaret sitesinin başarılı olması için gerekli olan diğer bir özellik de yüksek kaliteli ürün görselleri. Sitenizde kullandığınız ürün fotoğraflarının potansiyel müşterilerinize karar verme kolaylığı sağlıyor. Bir e-ticaret sitesini ziyaret eden kullanıcıların büyük bir çoğunluğu öncelikle ürün fotoğraflarını inceliyor. Bu yüzden üretici firmanın çektiği fotoğrafları kullanmak potansiyel müşterileriniz için yeterli olmayabilir. Yüksek çözünürlükte fotoğraflar kullanarak, ürünü yakından görme fırsatına sahip olmayan e-ticaret müşterilerini satın almaya kolayca ikna edebilirsiniz.

3. Müşteri iletişimi
E-ticarette müşteriler geleneksel ticaretten farklı olarak firma yetkilileriyle yüz yüze iletişim kurma olanağına sahip değiller. Bu nedenle müşterilerin ihtiyaç duyduğu konularda dijital kanalları kullanarak firmaya ulaşabilmesi gerekiyor. Müşterileriniz olası sorularını yanıtlamanız ve onlara güven vermeniz açısından sitenizde iletişim bilgilerinize yer vermeniz, sık sorulan sorular bölümü oluşturmanız, müşteri hizmetlerinize online ve telefon yoluyla sürekli ulaşılabilir olmanız oldukça önemli olacaktır.

4. Güçlü analiz
E-ticaret sitenizi analiz ederek hangi noktalarda başarıl olduğunuzu ya da geliştirmeniz gereken özelliklerinizi tespit edebilirsiniz. Sitenizin hangi kanallardan trafik sağladığı, dönüşüm oranları, müşterilerin hangi aşamada satın alma işleminden vazgeçtiği gibi analizler bu konuda işinize yarayabilir.

5. Etkili arama fonksiyonu
Sitenizin tüm kategorilerinde yer alan ürünler arasında müşterinizin aradığı ürüne kolayca ulaşmasını sağlayan arama fonksiyonu, başarılı bir e-ticaret sitesinin sahip olması gereken özelliklerden biri. Aradığı ürüne bu özellik sayesinde hızla ulaşan müşterinizi satın almaya çok daha kısa bir sürede yönlendirebilirsiniz.

Paylaştığımız bu ipuçlarını değerlendirerek siz de başarılı bir e-ticaret sitesine sahip olabilirsiniz. E-ticarete ilk adımınızı atmanız bir başlangıç olmakla beraber e-ticaret aslında bir süreçtir. Bu yüzden ilk adımınızı doğru bir firma ile birlikte atıp, yola onunla devam etmek sizin için sürdürülebilir bir başarının anahtarı olacaktır.

E-ticaret sitenizin trafiğini artırmanin 4 ücretsiz yolu


E-ticaret sitesi sahipleri için, web sitesi trafiği elde etmek öncelikle “kazanç” anlamına geliyor. Bu nedenle, birçok e-ticaret sitesi ücretli reklamlar veya ücretsiz organik trafik ile sitelerinin trafiğini artırabilmenin yollarını arıyor.

İnternet reklamları son derece etkili fakat e-ticaret sitenizin trafiğini ve satışlarını artırmak için tek seçenek değil. Site trafiğini daha üst seviyelere çekmek için birbirlerinden farklı ücretsiz yöntemler olsa da, belli başlı bazı yöntemler diğerlerine göre öne bir adım daha çıkıyor.

İşte web sitenizin trafiğini ücretsiz olarak artırmanın 4 ücretsiz yolu…

1. SEO
Arama motoru optimizasyonu yani SEO gücünüzün üst düzeyde olması e-ticaret siteleri için bir servet değerinde. Bu yüzden de IdeaSoft’un de size sunduğu SEO imkanlarını değerlendirerek web sitenizi Google, Yandex gibi arama motorlarında daha da üst sıralara taşımanız, trafiğinizi ve satışlarınızı artırmak için çok faydalı olacaktır.

2. Blog
Blogunuzda, hedef kitleniz için yararlı olabilecek içeriklere yer vermeniz trafiğinizi artırmanız için son derece etkili bir yöntem olabilir. Kaliteli ve değerli bilgi sunmak, alanınızda uzman olarak konumlandırılmanızı sağlayacağı gibi, bu sayede; tavsiyelerinize değer veren kullanıcıların ürünlerinizi satın alma olasılığını da artıracaktır. Her gün bir veya iki bir blog yazısı yazmanız, okuyucularınızın daha fazlası için sitenize yeniden gelmesi açısından faydalı olur.

3. Sosyal medya
Sosyal medya, site trafiğinizi ücretsiz artırma konusunda mükemmel bir kanal. Facebook ve Twitter gibi son derece popüler sosyal ağ sitelerinin yanı sıra, Google Plus da güçlü Google entegrasyonu sayesinde e-ticaret sitenizin arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer almasına yardımcı olabilir.

4. Bağlantılar
Google sayfa sıralamasının üst sıralarında bulunan diğer sitelerden, sitenize yönlendiren bağlantılara “backlink” adı veriliyor. Sizlere daha önce detaylı olarak da anlatmış olduğumuz backlink, e-ticaret siteleri için büyük önem taşıyor. Sitenizdeki ürün veya diğer sayfalara dış sitelerden verilebilecek bağlantılar, hem bu sitelerin ziyaretçilerinin e-ticaret sitenize gelmesi hem de SEO açısından size fayda sağlayabilir

Gelir paylaşımlı e-ticaret siteleri sunan Newideax hergün biraz daha büyüyor

Gelir paylaşımlı e-ticaret siteleri sunan Newideax hergün biraz daha büyüyorOperasyon işlerine karışmadan gelir paylaşımlı e-ticaret siteleri sunan newideax.com hergün biraz daha büyüyor
Ağ pazarlamanın internete uyarlanmış hali olarak diyebileceğimiz newideax.com’un e-ticaret yapmasına karşılık müşteriye internetten ulaşma yerine kişiler aracılığıyla offline dünyada ulaşmayı tercih ediyor.
Newideax.com’da mağaza açan kullanıcılar Türkiyenin tamamen sertifikalı organik gıda pazarı olarak her kullanıcıya hazır ürünlerin yerleştirildiği bir site veriyor.Bunun yanında e ticaret ve sosyal medya eğitimleri veren Newideax hem organiazyondan hemde ürün satışarından kazanç sağlatıyor.İlerleyen dönemlerde kendi ürünlerinizide koyup satabileceğiniz bir platform haline dönüşmeye hazırlanıyor.Newideax ile çalışanlar sattığı ürünlerden değil aynı zamanda sisteme kazandırdığı mağazaların yaptığı satışlardan da gelir elde ettiriyor. Bu konuda hazırladığı içeriği internette paylaşan girişimin sistemini daha yakından incelemek isteyenler www.xnewideax.web.tv adresinden ulaşabilirler.
Newideax firmasıyla çalışmak için bir çalışanı ile referans almanız yeterli olacaktır.Bunu yapmak için bir newideax çalısanıyla kontak kurmanız yeterlidir. Böylece referansla her yeni gelen kişinin yaptığı satıştan referansa sahip olan kişi de gelir elde ediyor.
Konsep olarak henüz Türkiyede girilmemiş bir pazara giriş yapan şirket e ticaret sitelerinde saglıklı gıda ürünlerini satışı gerçekleştirmekte olup,GDO ürünlerin zararlarını eğitimlerlede anlatmaktadırlar.Bir Newideax çalışanı olabilmeniz için asagıda linkten kayıt olabilirsiniz…

E-Ticaret 10 Instagram Uygulamasi

Yüzlerce üçüncü şahıs araç ve uygulaması, Instagram etkileşimine olanak sağlıyor. Bu uygulama ve araçlar; analizleri takip etme, ürün tanıtma ve hatta platform üzerinden direkt olarak satış yapma becerisine sahip.
E-ticarete oldukça uygun 10 adet uygulama ve aracın listesini aşağıda bulabilirsiniz. Hepsi, tabii özelleştirmediğiniz sürece, kullanması ücretsiz!

1. 10sec

1
10sec, Instagram hesabınızı çevrimiçi mağazaya dönüştüren online piyasa hizmetidir. İnternet sitesine göre sürecin tamamlanması 1 dakikadan az sürüyor.
Yapılması gereken tek şey; öğenin Instagram’la bir fotoğrafını çekmek, “#10sec” etiketini kullanmak, kargo ücretini de içinde barındıran fiyatı başlık kısmına eklemek ve yayımlamak.
Müşteriler, belirtilen ücrette ürünü satın alabilirler ya da daha düşük bir fiyat sunabilirler. Ödemeler platform üzerinden kredi kartıyla gerçekleşiyor ve dilerseniz 10sec’in sağladığı ön ödemeli kargo seçeneğiyle ürünü kargolatabilirsiniz. Şirket, bir hafta içinde banka hesabınıza para transfer edecek.
10sec bir noktadan sonra %10 işlem ücreti alsa da mevcut durumda kullanması tamamen ücretsiz.

2. InstaOrders

2
InstaOrders, Instagram üzerinden e-ticaret alışverişlerini kolaylaştıran bir başka platform. 10sec’in aksine bu uygulama, ödeme işlemlerini direkt olarak idare etmiyor. Satışçılar, ödemeleri yine de PayPal ya da başka bir araç kullanarak toplamak durumunda.

Nasıl mı çalışıyor?

  • InstaOrders sitesine Instagram hesabınızla giriş yapın. E-mail adresiniz, yaşadığınız şehir ve ülke, para birimi ve iş tanımı ile ilgili sizden bilgi istiyor ve daha sonra Instagram fotoğraflarınızı aktarıyor. Bu işlem yalnızca bir defa gerçekleşiyor. Bundan sonra InstaOrders, otomatik olarak Instagram’la senkronize oluyor.
  • Ürünlerinizi fiyatlandırın. Aktarılan resimlere ücret ekleyin ve onları kargo edilebilir öğelere dönüştürün.
Bu iki adımı tamamladıktan sonra mağazanız kurulmuş ve sipariş almaya hazır bir hale geliyor. InstaOrders, aldığınız her yeni sipariş için size e-mail gönderiyor.

3. Totems Analytics (nam-ı diğer Nitrogram)

3

Totems, Instagram hesabınızın performansını takip eden ve rakiplerinizle kıyaslayan bir çözümleme platformu. Takip edilebilen metrikslerin içinde seyirci profili, izleyici büyümesi ve yayılması, beğeni ve yorumlara göre alınan etkileşim ortalaması ve en iyi performans gösteren yayınlar yer alıyor.
Kullanıcılar, belli etiketlerle sunulmuş yayınların ayrıntılı raporlarına erişebiliyor ve birleştirilmiş bir internet arayüzünden takipçilerle etkileşime geçebiliyor.
Ayda 149 dolarla başlayan Totems’in fiyatı, pek çok küçük işletmecinin bütçesini aşabilir.

4. Iconosquare (nam-ı diğer Statigram)

4

Iconosquare, platformunda çeşitli araçlar sunuyor: Bilgisayarınızı Instagram’ın farklı bölümlerini görmeniz için kullanmaya olanak sağlayan bir görücüye sahip. Bununla birlikte başka araçlar da içeriyor:
  • Takip ettiğiniz kişilerin yayınladığı resim ve videolar,
  • Sizin kendi yayınınız,
  • Beğendiğiniz resimler ve videolar,
  • Kullanıcı profilleri.
Aynı zamanda resimleri beğenebilir ve tekrar yayınlayabilir, kullanıcı takip edebilir, resimleri Pinterest, Tumblr, Facebook ve Twitter gibi başka sosyal ağlarda paylaşabilirsiniz. Platform, bunun yanında bir arama motoru da barındırıyor.
Dahası var: Iconosquare, Instagram hesabınızı takip eden detaylı bir istatistik sunuyor. Bu istatistiğin içinde aldığınız beğenilerin ve en çok beğenilen fotoğrafların sayısını, fotoğraf başına düşen ortalama beğeni ve yorum sayısını, kullanıcı büyüme grafiklerini ve daha fazlasını bulabilirsiniz.
Bu platform üzerinden hesabınızı yönetebilir ve hatta resim ve video yarışmalarıyla, Facebook Sayfası etiketleriyle, resim galerileriyle ve takip tuşuyla hesabınızı tanıtabilirsiniz.
Bir üst özellik olan yarışmalar dışında Iconosquare’i kullanması ücretsiz.

5. Overgram

5
Overgram, bir diğer deyimiyle “Over”, resimlere metin ve sanat ekleyen bir iOS uygulaması. Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinde giderek meşhur olan bir pratik.
Uygulama; eğlenceli, profesyonel, sanatsal ve el yapımı gibi çoğu stil kategorilerini kapsayan 28 yazı tipine sahip. Aynı zamanda metinleri ve resimleri düzenleyen özellikler de mevcut.

6. Offerpop Fotoğraf Yarışmaları

6
Bu özellik, kullanıcıların sosyal ağlar üzerinden katılabileceği ve oy verebileceği fotoğraf yarışmalarını kullanarak size işinizi tanıtma fırsatı sağlıyor. Mobil cihazlara uygun hale getirilmiş eksiksiz bir çözüm.
Offerpop fotoğraf yarışmalarını denemesi bedava. Fiyatlar ayda 16 dolardan başlıyor.

7. PicFrame

7
PicFrame, çoklu fotoğrafları kolaja dönüştürmenize ve Facebook, Instagram, Twitter, Flickr ve Tumblr gibi yerlerde paylaşmanıza yardımcı oluyor. iOS, Android ve Blackberry’de mevcut. Mac bilgisayarlar için masaüstü sürümünü de bulabilirsiniz.

8. dlvr.it

8
dlvr.it, içeriği anında birleştirmenin bir yolunu sunuyor. Site yakın zamanda, Instagram fotoğraflarınızı tüm sosyal ağlarda paylaşmanızı sağlayan bir özellik ekledi.

9. PicFlow

9
PicFlow, Instagram resimlerinizi müzikli bir slayt gösterisine dönüştüren bir iOS uygulaması.

10. Instarchive

10
Instagram’da yayınladığınız resimlerin yedeğini almak her zaman için iyidir. Instarchive sizin için bunu sağlıyor! Tüm fotoğraflarınızı topluyor ve bir zip dosyasında depolayarak bilgisayarınıza kaydediyor.