Sayfalar

Bu Blogda Ara

Web siteniz ile satışları artırmak için dikkat edilmesi gereken 5 nokta


Web siteniz ile satışları artırmak için 5 ipucu
Günümüzde hiçbir işletmenin dijital ekonomiyi göz ardı etme lüksü kalmadı. Pek çok firma bu gerçeğin farkında olduğu için işlerini kısmen ve hatta mümkün olan durumlarda tamamen internete taşıyor.
İşi tamamen internete taşımak oldukça radikal bir karar ve çok ciddi planlamalar gerektiriyor. Diğer yandan bu adımı atmaya henüz olmayanlar için sadece web sitelerini oluşturmak ve doğru bir şekilde yönetmek bile yeterli olabilir.
Peki web sitenizi gerçekten doğru bir şekilde yönetiyor musunuz? İşte size web siteniz ile satışları artırmak için 5 ipucu…
1- Sağlam bir alt yapı kullanın
Günümüzde firmaların web siteleri 7/24 ulaşılabilir olmak zorunda. Yeni nesil müşterilerin teknik bir sorun yaşayan web sitelerine bir saniye bile tahammülü kalmadı. Öyle ki yeni nesil müşterilerin yarısından fazlası ana sayfasının yüklemesi 3 saniyeden uzun süren bir web sitesini tekrar geri gelmemek üzere terkediyorlar. Doğru bir alt yapı seçerek sitenizin her zaman hızlı yükleneceği ve erişebilir olacaüğını garanti altına almak günümüzde son derece önemli.
2- Kullanıcı yorumlarına yer verin
Günümüzde kullanıcıların karar vermesini etkileyen en önemli etmen diğer kullanıcıların yorumları. Eğer sunduğunuz ürün veya hizmetleri daha önceden tecrübe etmiş kullanıcıların yorumlarına web sitenizde yer verirseniz, potansiyel müşterilerinizin satın alma kararlarını da olumlu yönde etkileyebilirsiniz.
3- Video içerik
Video içerikler şu anda internet üzerinde en çok ilgi gören içerik türü. Video kullanıcıların daha çok ilgisini çekmesinin yanı sıra arama motoru optimizasyonu konusunda da avantaj sağlıyor. Ürün tanıtım veya kullanım videoları ya da kullanıcıların video yorumlarını içeren videolar web sitenizin etkisini ve dolayısıyla satışlarınızı artırabilir.
4- Mobil kullanıcıları unutmayın
Web sitelerini ziyaret eden kullanıcılar artık sadece masaüstü veya dizüstü bilgisayarları değil mobil cihazlarını da sıklıkla kullanıyor. E-ticarette de mobil satışların etkisi hızla artmaya başladı. Bugün artık mobil cihazlardan en uygun şekilde görüntülenmesini sağlayacak şekilde hazırlanmayan web siteleri müşterilerini kaçırabiliyor. Bu nedenle web sitenizin mobil uyumlu yani responsive bir şekilde tasarlanmış olduğundan emin olmanızda gerekiyor.
5- Uluslararası düşünün
İnternetin en önemli faydalarından biri de tüm dünyaya açık olması. Siz temel olarak yurt içini hedefliyor olabilirsiniz ama uluslararası pazarları gözden kaçırmamakta fayda var. Eğer web sitenizi farklı ülkelerden gelecek olan ziyaretçilerin kendi dillerinde içerik bulabileceği şekilde hazırlayacak olursanız satışlarınızı da beklentilerinizin ötesinde artırabilirsiniz.

E-ticarette başarılı olmak için 5 altın kural

Sektöre arka arkaya giren girişimler ile günden güne güçlenen e-ticaret sektöründe rekabet arttıkça ayakta kalmanın kuralları da değişiyor. Türkiye’nin önde gelen e-ticaret sitelerinde imzası bulunan Inveon, sektörde başarılı olmak için 5 altın kuralı sıraladı. Inveon Yönetici Ortağı Yomi Kastro, onlarca internet girişimini analiz ettiklerini belirterek, başarıya giden yolu açıkladı.
Yazılım ve internet teknolojileri ile verimliliği artıran çözümler sunan Inveon olarak global internet girişimlerini, başarı ve başarısızlık öykülerini yakından takip ettiklerini dile getiren Kastro, bu girişimler arasında finans, teknoloji, iş modeli, girişimcilik ruhu ve yürütme bileşenlerinin benzerlik gösterdiğini belirtti.
İnternet girişimlerinde belli bir gelire ulaşmak için gereken sürenin yaklaşık 8-14 ay arasında olduğunu kaydeden Kastro, “Bu süre zarfında hem temel operasyonel masrafların karşılanması, hem de girişimcilerin yaşama devam edebilmesi için belli bir finans kuvveti gerekiyor. Risk sermayesi şirketleri ve melek yatırımcı grupları sayesinde finans en rahat erişilebilecek kaynaklardan biri” dedi.
Teknolojiye hakim olun
Teknolojinin birçok internet girişimi için ayırt edici unsurlardan biri olduğuna dikkat çeken Kastro, kurucu ortaklardan en az birisinin teknik altyapıya ve internet teknolojilerine hakim olmasının şirketin stratejik hareketleri açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Kastro, internette faydalı olmasına rağmen para kazanamayan binlerce servis, site ve girişim bulunduğuna değinerek, şöyle konuştu: “Bir internet girişiminin insanların ilgisini çekmesi, trafik alabilmesi ve insanlar tarafından kullanılması, o girişimin kar etmesi için gerekli ama yeterli değildir. Girişim fikrinin daha ilk aşamalarından itibaren, doğru iş modeli ile gelir kanallarının ne olacağı ve bu senaryoların riski analiz edilmelidir.”
“Her şey fikirle başlamaz”
Özellikle internet girişimlerinin, küçük sermayelerle büyük etkilerin yaratılabileceği bir alan olarak girişimcilere çok daha fazla bağımlı olduğunu söyleyen Kastro, “Çıktığı yola baş koyan ve büyük tutkuyla o işi başarıyla ulaştırmak isteyen bir girişimci olmadan, başarı pek olası değildir” diye konuştu.
Bir internet girişiminde başarının en önemli anahtarlarından birinin de stratejileri, değişim kararlarını ve günlük operasyonel görevleri yürür halde tutabilmek olduğunu belirten Kastro, “Başarılı bir internet girişimi için fikir değil, doğru bileşenler gerekir. ‘Her şey fikirle başlar’ yaklaşımına inanmıyorum. Bu 5 bileşenden biri bile eksikse, fikirlerin hiçbir faydası olmayacaktır” dedi.
e-ticaret girişimini başarıyla sürdürmek için 5 öneri
1) Ticaretin en eski kuralı, e-ticaret için de geçerli: “Doğru ürün, doğru teklif, doğru müşteri şart.”
2) “Customer lifetime Value” yani müşterinin size ömür boyunca sağlayacağı getiriyi hesaplayın. Ama bu parametrenin sürekli değiştiğini de unutmayın.
3) Analitik ölçümler sonucu yarattığınız “pazarlama kurallarının” sadece çok kısa bir süre geçerli olacağını kabul edin.
4) Sadece birim ekonomisine dayalı hesaplar yapmayın, “sepet büyüklüğü” etkisinin bu hesabı altüst edeceğini hatırlayın.
5) Konvansiyonel perakendenin ölçemediği, e-ticarette ölçülebilen 37 tane standart KPI (anahtar performans göstergesi) göstergesinin birbiri arasındaki ilişkilere bakarak hangi araçları, nasıl iş geliştirme amacıyla kullanabileceğinizi değerlendirin.