Sayfalar

Bu Blogda Ara

Profosyonel E ticaret icin Newideax yeter




Alışveriş yapmak, insanların hayatlarının vazgeçilmez parçasıdır. Kimi zaman ihtiyaç karşılamak, kimi zaman stres atmak, kimi zaman ise sevilen bir kişiye hediye almak için yapılan alışverişler, günümüzde yerini e-alışverişe bırakmıştır. Artık pek çok kişi çarşı pazar gezip saatlerce AVM’lerde vakit geçirmek yerine iki tuşa basarak milyonlarca ürüne ulaşamayı tercih ediyor. Normal mağaza ya da AVM’ler gibi tasarlanmış pek çok e-mağazadan oluşan bu internet pazarı, ekonominin en canlı olduğu bölgelerin başında gelmektedir.
İnsanlarda internet pazarını cazip kılan en önemli nokta, bu pazarların her saatte açık olması ve istenilen ürünlere kısa sürede ulaşılmasıdır. Normal pazarlarda ya da alışveriş merkezlerinde saatlerce gezip aradığını bulamayan çoğu kişi aynı üründen yüzlercesini sanal ortam pazarında hem de uygun fiyata bulabilmektedir.Bu durumda şirketimiz gıda sektöründe olup sizlere en saglıklı ürünleri sundugu gibi,GDO lu ürünlerin zararlarınıda anlatmaktadır.Sizlerin  mağaza açıp satışa başladıgınız gün itibariyle şirketimiz sizi her türlü eğitimle destekleyecektir.
E-ticaretin hızla gelişmesi, insanların gün geçtikçe sanal pazarlara daha çok ilgi duyması, bu alanda açılan e-mağazaların sayısını arttırmıştır.Her gün yüzlercesi açılan bu e-mağazaların pek çoğu amatörce yapılandırıldığı ve e-ticaret ile ilgili gereken donanımlara sahip olmadığı için kısa sürede kapanmaktadır. İnternet üzerinden ticaret yapmak isteyenlere newideax.com, destek vermektedir.
Profesyonel anlamda e-ticaret yapmak isteyenler, sanal pazarda belli bir yeri olan newideax.com aracılığı ile kendi e-mağazalarını kurup ticarete başlayabilir. Bunun için kişilerin sadece kendilerine özel alan adlarını alıp bu alan adını temsil eden logolarını oluşturmaları yeterli olmaktadır. Geri kalan her şey newideax.com aracılığı ile sağlanarak kişilere sadece ürünlerinin satışını yapmak kalmaktadır. Kişilerin kolaylıkla ürün satıp satışlardan kazanç elde edecekleri bu e-mağazalar için hiç bir şirket kurmaya gerek yoktur. Tasarım, yazılım ve hosting hizmetleri gibi altyapı işlemleri yapılarak hazır hale getirilen bu e-mağazalara ürün tedariği, ürün satışlarında ödeme yapmak için gerekli olan altyapı ve müşteri hizmetleri desteği de verilmektedir.
Ciddi anlamda e-ticaret yapmak isteyen ancak nereden başlayacağını bilemeyenler ya da kendi işlerinin patronu olmak isteyenler için kaçırılmayacak bir fırsat olan newideax.com’un sunduğu bu fırsattan ayırt etmeksizin tüm üyeler yararlanabilmektedir. Artık siz de kendi işinizi kurup satışını gerçekleştirdiğiniz ürünlerden kar elde edebilir, bu sayede büyük kazançlara imza atabilirsiniz. E-ticaret işinde profesyonel olan newideax.com bünyesinde siz de profesyoneller dünyasına ilk adımınızı atıp sanal pazarda gerçek kazançlar elde edebilirsiniz.
Kararınızı verip profesyonel e-ticaret sitenizi kurduğunuz ancak nasıl müşteri çekeceğinizi bilemiyorsanız, burada da destek verilmektedir. E-mağazanızın her türlü reklam, tanıtım, kampanya, kartvizit, katalog gibi kendini tanıtmasına yarayan metaryeller de sizin uğraşmanıza gerek kalmadan elinize ulaşacak.
Kısaca, size hiç bir internet bilginiz olmasa bile profesyonel e-ticaret yapma şansını tanıyoruz. Sizin ve e-mağazanız için gerekli olan her şeyi biz düşünelim, siz sadece ürün satışları ve elde edeceğiniz kazanca bakın.

Görsel video için buraya tıklayınız.

Başvuru yapmak için buraya tıklayınız.

E-Ticaret Siteleri Icin Satis Stratejileri Nelerdir ?

Ziyaretçi ve Satış odaklı çalışma yapılan E-Ticaret sistemleri kategorilerinde müşterilerin dikkati ve satışa çevrilmiş oranları hesaplanmıştır. E-Ticaret siteleri için satış stratejileri arasında müşterilerin ve/veya ziyaretçilerin neler yaptığını bilmek ve ne aradığını bilmek en büyük bir satış stratejisi olacaktır.
E-Ticaret Siteleri İçin Satış Stratejileri


E-Ticaret Siteleri İçin Satış Stratejileri


E-Ticaret siteleri içerisinde sergilenen ürünlerle ilgili olarak yapılacak çalışmalar, ürün satışı hedefine yönelik çizilen yol haritası ve müşteriler hakkında bilgilere ulaşılabilecek tüm nitelikli bilgileri sizler için hazırladık. Müşteri olarak sitenize gelen, sitenizde araştırma yapan ve rakip siteler ile ilgili olarak satın alıma yönlendirebilecek içerikler aşağıda paylaşıldığı gibidir.

Ziyaretçi Kitlesi

%37′lik bir kısma sahip olan ziyaretçi kitlesi ürün hakkında bilgi ve muadil ürünlere yönelik bir site içi navigasyon (yönlendirme) aramaktadır. Burada potansiyel müşteriye dönüşecek müşteri kitlesi ise %37 içerisinde %9′dur. Ziyaretçi kitlesindeki %28′lik bir oranda kaybolan kitlenin amacı aradığı ürüne yada hizmete dair bilgilerin arama sonuçlarında ve aradığı içeriğe uygun (blog, forum vs.) şekilde araştırması halidir.

Tereddütlü Alıcı

%20′lik bir kısmı ise tereddütlü satın alıcı kitle oluşturuyor. Bu kitlede marka bilinirliği ve ürünler ne kadar kaliteli olsa da ürün araştırması, ürün bilgileri, ürün yorumları ve sitenin güvenilirliği konusuna kadar bu oran %20 içerisinde %4 ile %12 arasında değişiyor. Bu oran en fazla %18′e kadar çekilebilir niteliktedir. Burada dikkat edilmesi gereken en büyük nokta ise marka bilinirliğinden ziyade müşteriye sunulabilecek güvenlik hizmetleri, satın alım güvenliği, hizmet gizliliği ve satın alırken en çok tereddüt içerisine düştüğü kredi kartı yada hesap kartı (mail order – paypal vs.) gizliliğidir…

İhtiyaç Sahibi Müşteri

Diğer bir kitle ise %16′lık kısma sahip ihtiyaç sahibi müşteri kitlesi. Evinde veya çevresinde herhangi bir ürüne ihtiyacı olan müşteriler tarafından araştırılan ve bu konuda marka/kalite – bilinirlik/güvenilirlik ve fiyat/ödeme konusunda araştırmaya sahip kitle olmaktadır.
Bu tür müşteriler için site içerisinde hesaplanacak bir kaç önemli nokta vardır.Ürün hakkında netleştirilmiş fiyat, ödeme kolaylıkları, farklı ürünlere yönlendirme, alternatif olabilecek yada aynı özelliklere sahip kampanyalı ürünler ve ödeme kolaylıkları içerisinde yer alan kredi kartı ödemeleridir. Bir siteye giren ihtiyaç sahibi müşteri kitlesi ise %14′lük bir paya sahiptir.

Marka Araştırmacısı

Marka araştırmacısı olarak niteleyebileceğimiz potansiyel müşteri kitlesinde marka olan ürünlerine ait en uygun, en bilindik, en yeni veya kampanyalı olarak sunulmuş ürünleri hedeflemekte ve %12′lik bir değere sahip olmaktadır. Bu tür müşteriler kategori içlerinde ve kategori bazlı araştırma yaptıkları için tüm ürünleri, tüm istediği markaları araştıracak zamana ve potansiyele sahip kişilerdir.

Bu araştırmalar içerisinde ise satışa dönüşebilecek rakam ise maksimum %5′tir fakat geri dönüşümlü olarak %9′a kadar yükselebilmektedir. Bunun için marka araştırmacısı olan kişilerin ne aradıklarını bilmek ve o ürün gruplarına ait olarak özel fırsatları müşteriye sunmak kısmi olarak yeterli olacak ve markanın tamamen orijinal/lisanslı durumunu belirten ibarelerin olması satış puanını daha fazla arttıracaktır.

Bu müşteri kitlesinde geri dönüşüm oranının artması o ürünün rakip siteler içerisindeki fiyat farkı, ödeme yolları ve kargo hizmetine kadar avantaj sunulabilecek içeriklerde olmasına bağlıdır.

Fiyat Araştırmacısı

Uygun fiyatlar ve kampanyalı ürünler denilince ilk akla gelen kişiler ise fiyat araştırmacısı olarak nitelendirebileceğimiz %10′luk bir kitle hitap olunmaktadır. Fiyat araştırmacısı ve marka araştırmacısı olarak nitelendirebileceğimiz kitleler AVM’lerde her mağazayı dolaşarak neredeyse tüm ürünleri didik didik edip onlar için en uygun fiyata veya en iyi tercihe işaret edecek ürünü veya hizmeti satın almak istemesidir. Fiyat araştırmacı kitlesinde durum marka/fiyat arasında değişebildiği için burada oran %4 ile %7 arasında değişebilmektedir. Fiyat araştırması yapan kişilerde %10′luk bir durum neredeyse imkansızdır çünkü bazı müşteri kitlesi (dönüşümlü %2) ürünün daha da fazla ucuzlamasını, yeni model gelmesini veya farklı sitelerden araştırma yapma konusunda zamanını harcamayı tercih etmektedir.

Rakip ve Sektörel Firmalar

Bu kitlede sitenizi rakip firmalar araştırmakta, incelemekte ve kendi ürünlerine dair seçenekler, tasarımlar, kampanyalar, model veya ürün seçimleri konusunda net araştırma yapan kitledir. Site tasarımında değişiklik yapacak site sahipleri dahil araştırma yaparak rakiplerini derinlemesine incelemektedir. Sektörel bazlı iş yapan firmalarda ise bu oran birleşik tutulmuştur. Bazı tasarım işleriyle uğraşan firmalar ürünlere benzer modeller için rakip firmaları dolaşmakta ve üzerine ekstralar katabilecek çeşitlilikler için net araştırma yapmaktadır.
Bu tür kitleler için değer ise %5 olarak hesaplanmıştır.
Bu tür potansiyele içeriğe sahip müşteriler için E-Ticaret siteleri için satış stratejileri ve satış odaklı çalışma konusu daha çok hedef kitleye hitap edebilmek ve daha çok ürün veya daha uygun fiyat konusunda kendilerini geliştirebilirler.
Kategori yöneticilerinde ise bu konu direkt olarak satış odaklı bir strateji olacaktır. Ürünlerin satışı ve miktarı konusunda hizmet veren kategori yöneticisi ve kategori sorumlusu etiketine sahip temsilcilerde dikkat edilmesi gereken kurallar ve stratejilerde içerik içerisinde yer almaktadır.

E-Ticaret Siteleri İçin Satış Stratejileri nelerdir ? E-Ticaret Siteleri İçin Stratejiler, E-Ticaret Siteleri İçin Satış Stratejileri nasıl yapılır

Hashtag kullanımımın e-ticaret sitelerinin satışlarına etkisi nedir?

E-ticaret sitenizin sosyal medya pazarlamasında başarılı olması için güncel gelişmeleri ve trendleri takip etmekte büyük faydalı var. Sosyal medyadaki en büyük trendlerden biri de hashtag kullanımı. Hashtag, sosyal medya paylaşımlarında bir kelime veya kelime grubunu tanımlamak, bir anlamda iletiyi etiketlemek için kullanılıyor. Twitter ile duymaya başladığımız bu yöntem artık Facebook ve Instagram da dahil birçok sosyal medya platformunda yaygın bir şekilde kullanılıyor.

Üstelik hashtag’ler son kullanıcılar kadar, sosyal medyayı pazarlama amacıyla kullanan işletmeler için de son derece önemli. Sosyal medyada doğru hashtag kullanımı ile siz de hedef kitlenize hitap ederek daha fazla kişiye ulaşabilir, takipçi ve etkileşim oranınızı artırabilirsiniz. Diğer yandan hatalı hashtag kullanımı, sosyal medya pazarlamanıza zarar verebilir. Twitter yaptığı açıklamada hashtag’lerin retweetlenme oranını %16 artırdığını, yanlış kullanımın ise retweetlerin sayısını %17 azalttığını belirtiyor.

Peki hashtag kullanımında nelere dikkat etmek gerekiyor?

1. Markanıza uygun hashtagler
E-ticaret sitenizin pazarlaması için kullandığınız sosyal medya paylaşımlarınızda, içerikleriniz firmanızı temsil ediyor. Bu nedenle vermek istediğiniz imaja uygun içerikler paylaşmanız önemli. Aynı bakış açısıyla hashtag kullanırken de markanıza ve sektörünüze uygun, ilgi çekici, hatırlanması kolay hashtagler kullanmanız faydalı olacaktır..

2. Uzun hashtagler kullanmamak
Kullanacağınız hashtag’in uzun olmaması ve uygun yerlerde bulunması da son derece önemli. Hashtag’lerin etkisi, sosyal medyada kullanıcılar tarafından tercih edildikçe artar. Uzun söz gruplarının hem akılda kalıcılığı hem de diğer kullanıcılar tarafından yeniden kullanılma oranı çok yüksek değildir. Bu nedenle seçtiğiniz hashtag çok uzunsa, sadece sizin paylaşımınızda kalabilir ve diğerlerinin arasında dikkat çekmeyebilir. Ayrıca cümlelerin tamamının hashtag’lerden oluşması veya bunların gereksiz yerlerde kullanımı da güvenilir olmadığınız algısı yaratabilir.

3. Belirli sayıda hasgtag kullanmak
Yapılan araştırmalar içerik paylaşımında fazla sayıda hashtag kullanımının okuyucular tarafından tercih edilmediğini ortaya koyuyor. Özellikle Facebook ve Twitter paylaşımlarında 3’ten fazla hashtag kullanmanın faydalı olmadığı belirtiliyor. Bu nedenle yoğunluğuyla içeriği kapatmayan belirli sayıda hashtag kullanmaya dikkat etmek gerekiyor.

4. Keyifli hashtagler seçmek
Seçeceğiniz hashtagler fazla ciddi ve kişisel olursa, çok ilgi çekmeyebilir. Sosyal medyada çok farklı kesimlerden geniş bir kitleye hitap edersiniz. Böyle bir ortamda küçük esprilerle süslü, keyifli ve eğlenceli etiketler seçmeniz hem mesajınızın paylaşılma oranını arttıracak hem de ulaştığınız potansiyel müşterilerinizde sizinle ilgili keyifli hisler kalmasını sağlayacaktır.

5 Organizasyon duyuruları için hashtag
Düzenlediğiniz bir organizasyon ya da katıldığınız önemli bir seminerin görsel paylaşımlarında hashtag kullanmak işinize yarayabilir. Basının ve diğer katılımcıların da benzer içerikler oluşturacağı bu organizasyonlara ait paylaşımlarınızı hashtag kullanarak birçok kişiye ulaştırmanız e-ticaret sitenizin imajını destekleyebilir.